Matkustaminen Viroon, tiedote 1.12.21

Matkustaminen Viroon, tiedote 1.12.21

COVID-19 tiedote : Tampere, 1.12.2021

Viron terveysministeriö ilmoitti tänään 1.12.2021 uudesta terveystietolomakkeesta, joka pitää täyttää jotta pääsee rajan yli Viroon. Uusi vaatimus astuu voimaan VÄLITTÖMÄSTI ja koskee kaikkia maahan tulevia henkilöitä.

Kaikkien Viroon saapuvien matkustajien tulee 1.12.2021 alkaen täyttää terveysviranomaisten lomake, joka täytetään osoitteessa https://iseteenindus.terviseamet.ee/.  Lomake on olemassa englanniksi, viroksi tai venäjäksi.

Terveysviranomaisten sivuilla lukee, että lomake tulisi ehdottomasti täyttää netissä – vain äärimmäisessä tapauksessa sen saa täyttää paperilla. Määräys tuli voimaan tänään ja on voimassa 16.12.2021 asti. https://terviseamet.ee/et/uudised/tanasest-peavad-piiriuletaja-ankeedi-taitma-koik-eestisse-saabujad

Lisätietoja englanniksi täällä (travellers questionnaire): https://kriis.ee/en/travelling-crossing-state-border/travelling-estonia/foreign-nationals (Tätä ei ole vielä päivitetty, siellä lukee että ”passengers arriving by plane“, mutta tästä päivästä lähtien koskee kaikkia maahan saapuvia.

Mikäli matkustaja saapuu omikron-riskivaltiosta, niin sitten Viroon saapuessa pitää tehdä ilmainen PCR-testi. Tämä ei koske tällä hetkellä Suomea, vaan Etelä-Afrikkaa, Botswanaa, Malawia, Lesothoa, Swasimaata, Namibiaa, Mosambikia, Zimbabwea, Egyptiä ja Turkkia. Tilanne saattaa toki muuttua nopeasti.